Вони втратили житло та близьких під час війни. Дніпро надав 7 квартир працівникам освіти

18.06.2024 17:05   -

Дніпро продовжує надавати всебічну підтримку працівникам освіти. Семеро нещодавно отримали житло. Це ті, хто втратив оселі або близьких під час війни. 

Серед них і Оксана. Жінка одна виховує 4-річного Богданчика та 18-річного Олександра. Восени 2023 вона дізналась що її чоловік загинув на війні. Це сталось напередодні її дня народження. Востаннє голос коханого вона чула 25 вересня. 

«Микола пішов захищати нашу країну на початку літа 2023. За кілька місяців я дізналась, що його немає в живих. 25 вересня востаннє чула його голос…Ми з синами та чоловіком не мали власного житла. Проживали у гуртожитку на 18 квадратних метрах. Після загибелі чоловіка я влаштувалась на роботу технічною працівницею до школи № 30. А через пів року мені подзвонили та сказали приїхати і отримати сертифікат та ключі від моєї власної квартири. Я була шокована, розгублена, бо не очікували такого подарунка від міста. Дуже вдячна за підтримку», — поділилась Оксана Кушнєрьова. 

Вдова захисника вже місяць проживає у власній квартирі разом із молодшим сином. Старший вчиться на кухаря та мешкає у гуртожитку. 

Оксана вже майже завершила оздоблювати кухню. У планах ще придбати предмети побуту. 

«За підтримки мерії наші педагоги та технічний персонал отримали 7 квартир. Зараз вони в стадії оформлення, перереєстрації документів. І ще одна жінка очікує на отримання, адже зараз перебуває за межами міста, у відпустці. Хочу сказати, що місто постійно підтримує освітян. Є програма, яка була запроваджена для молодих педагогів у 2017 році. Протягом 3-х років вони щомісяця отримували  надбавку до зарплатні — 2 тис грн. У грудні 2023 цю надбавку підняли до 5 тис. грн (з урахуванням податків). Ми вже бачимо, що молоді педагоги зацікавлені працевлаштуватись до наших закладів освіти. Також на найближчий сесії очікуємо рішення щодо муніципальної надбавки до 1000 грн вихователям та їхнім помічникам. І ще. Нещодавно завдяки перемовинам між департаментом гуманітарної політики Дніпровської міської ради та ГО «Народна допомога» ми досягнули домовленості щодо ще однієї підтримки освітян Дніпра. У рамах реалізації проєкту «Психологічно-соціальна допомога, трудова інтеграція та грошова підтримка у Чернівцях та Дніпрі» перші 50 співробітників освітньої галузі Дніпра та члени їхніх сімей, які потребують матеріальної підтримки, отримали по 3 600 гривень кожен. І ці виплати вони отримуватимуть протягом 3 місяців. Це ті люди, які або ж вимушено перемістились до Дніпра, або втратили житло, або мають захворювання. Ця виплата найближчим часом надійде ще 50 постраждалим», — розповіла заступниця начальника відділу кадрової роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Марія Чечель.

Нагадаємо, що 6 травня 2024 року міський голова Борис Філатов вручив 63-м військовим, рятувальникам та комунальникам сертифікати на нове житло. Усі оселі зроблені «під ключ».