Власники домашніх сонячних станцій Дніпропетровщини заробили більше 318 млн грн за минуле літо

20.09.2021 19:09   -

Домогосподарства Дніпропетровщини, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу у червні – серпні цього року згенерувати 70,8 млн кВт⋅год електроенергії та заробити за «зеленим» тарифом 318,9 млн грн. Про це повідомляє прес-служба енергетичної компанії YASNO.

Домогосподарства, що обладнали приватні електростанції, забезпечують свої потреби в електроенергії, а надлишок продають. З початку року приватні сонячні електростанції регіону виробили майже 127 млн кВт⋅год електроенергії, а їх власники отримали 569,4 млн грн доходу за «зеленим» тарифом.

«Зелений» тариф в Україні – один із найбільш вигідних в Європі, тому не дивно, що в нашій країні з кожним роком росте кількість просьюмерів. YASNO пропонує клієнтам багато продуктів та послуг для комфорту, енергоефективності та електромобільності, в тому числі і встановлення домашніх сонячних станцій «під ключ». За принципом «єдиного вікна» ми консультуємо, отримуємо технічні умови на необхідну потужність, доставляємо та встановлюємо обладнання, оформлюємо «зелений» тариф і всі документи. Клієнтам непотрібно звертатися в інші організації, вони заощаджують час і гроші», – розповідає директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.

За інформацією Держенергоефективності, станом на липень в Україні більше 35 тисяч домогосподарств встановили приватні СЕС загальною потужністю 933 МВт. Тим, хто тільки замислюється про придбання сонячних панелей, YASNO допомагає розрахувати, як швидко окупиться станція та скільки можна заробити. Зробити це зручно завдяки онлайн-калькулятору на сайті.