Дикі бджоли вбили рідкісних пінгвінів

20.09.2021 19:12   -

У ПАР поблизу міста Кейптаун шістдесят три африканських пінгвіни загинули після нападів диких бджіл. Екологи вважають, що це був рідкісний випадок подібної атаки комах, – повідомляє BBC.

“Їхня колонія мешкає на пляжі біля містечка Саймонстаун. Мертвих пінгвінів виявили активісти, які займаються захистом птахів у Південній Африці. На їхніх тілах знайшли багато бджолиних жал, але більше ніяких фізичних травм не було”, — йдеться у повідомленні і додається, що поблизу знайшли мертвих бджіл.

Зазначається, що посмертна експертиза встановила, що вони загинули після укусів біля очей. Як розповів ветеринар Девід Робертс, подібні випадки трапляються не так часто.

“Зазвичай пінгвіни та бджоли нормально співіснують… Бджоли не жалять, якщо їх не спровокували — ми припускаємо, що хтось зачепив гніздо або вулик в цьому районі. Це спонукало бджіл покинути гніздо, сформувати рій і стати агресивними. На жаль, бджоли зустріли групу пінгвінів на своєму маршруті польоту”, — пояснила морська біологиня Елісон Кок.

Вказується, що африканські “чорноногі” пінгвіни відрізняються невеликими розмірами, вони живуть на узбережжі та островах ПАР та Намібії, проте деяких птахів помічали у Габоні (екваторіальна частина Африки). Це рідкісний вид птахів, що перебувають під загрозою вимирання. Популяція пінгвінів скорочується через рибний промисел та зміни клімату.