«Власне приміщення для театру «Віримо!»»: депутати Дніпра розглянули відповідну петицію

29.07.2021 06:52   -

28 липня депутати Дніпровської міської ради під час 9-ї сесії розглянули петицію «Власне приміщення для театру «Віримо!».

Вона набрала 3022 голоси, отже потрапила на розгляд у сесійній залі.

Зараз міський комунальний заклад культури «Театр «Віримо!» орендує приміщення (репетиційні та глядацьку зали) у комунальному позашкільному навчальному закладі культури «Міський палац дітей та юнацтва» (вул. Набережна Перемоги, 5). Як зазначають в управлінні культури департаменту гуманітарної політики, питання надання власного приміщення театру неодноразово розглядалося міською радою. Керівництву «Віримо!» пропонувалися різні варіанти приміщень, але від цих пропозицій відмовлялися.

В Днепре создали петицию о предоставлении помещения театру «Верим!» |  Городской сайт Днепра

Нині депутати ухвалили наступне: автор петиції має надати власні пропозиції з переліком приміщень, в яких пропонується розміщення театру. У свою чергу департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради має перевірити чи можливо ці приміщення використовувати у таких цілях. Також вищезазначений департамент має підготувати перелік вільних приміщень, які перебувають у комунальній власності.

Нагадаємо, що на початку цього року на сайті петицій міської влади було зареєстровано ініціативу з приводу надання театру свого приміщення.