Влада намагається використати епідемію для досягнення політичних цілей – Уляна Супрун

17.03.2020 12:39   -
Автор:

На своїй сторінці у Фейсбук колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що Зеленський і його оточення відверто використовують ситуацію навколо епідемії коронавірусу у своїх політичних інтересах.
«У заходах, які останніми днями вживають уряд та парламент, стає все менше раціонального і все більше проявляється бажання максимально використати ситуацію в політичних цілях», – зазначено в дописі Супрун.
Зокрема, Супрун прокоментувала відео-звернення Зеленського з приводу запровадження надзвичайних заходів в Україні. Екс-міністерка вважає зовсім не випадковою заяву Зеленського про те, що ліберальні методи не є ефективними в боротьбі з епідемією і його посилання на Китай із його авторитарними і радикальними заходами.
«Президент вчора у виступі заявив, що “досвід інших країн показує, що м’якотілість та ліберальність – це союзники коронавірусу”. Поставить в один ряд м’якотілість і ліберальність, коли йдеться про ефективне реагування на пандемію — унікальна технологія, яку вирішила взяти на озброєння чинна влада», – написала Супрун.
Картинки по запросу
Окрім того, Уляна Супрун звертає увагу, що Китай зовсім не є зразком для наслідування в плані організації заходів щодо протидії епідемії – такі країни як Південна Корея, Японія чи Німеччина є демократичними, але показали свою високу здатність адекватно реагувати на загрозу коронавірусу.
«Китай — НЕ НАЙУСПІШНІША держава у протидії коронавірусу. Там, де діють значно ефективніше (Південна Корея, Німеччина, Таїланд) діють демократично і ліберально, і не граються в диктатури для боротьби з коронавірусом. Вони не закривають всіх вдома і зупиняють всю країну, а максимально зосереджуються на діагностуванні й відстежуванні всіх контактних осіб. Кримінальна відповідальність, штрафи та залякування — це до чого звикли вдаватись совки й росіяни у будь-якій незрозумілій ситуації. Це не рятує від коронавірусу», – вважає Уляна Супрун.
Нагадаємо, що 17 березня Верховна Рада внесла у законодавство зміни, що дозволяють штрафувати і навіть ув’язнювати людей за порушення умов карантину.
Картинки по запросу