Влада Ізраїлю вдається вдруге до локдауну, а народ натомість вимагає відставки влади через корупцію

11.10.2020 16:45   -

В Ізраїлі запровадили другий локдаун за кілька годин до святкування єврейського Нового року, який попередньо триватиме три тижні.

Тисячі людей у суботу, 10 жовтня, знову вийшли на вулиці міст в Ізраїлі, щоб висловити протест проти прем’єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху. Масштабні протести пройшли у Тель-Авіві та Єрусалимі, протестувальники звинувачують Нетаньяху у корупції та незадоволені його роботою щодо протидії поширенню коронавірусу, вони закликали піти Нетаньяху у відставку, – повідомляє Deutsche Welle.

Демонстрації в Ізраїлі пройшли попри заборону парламенту на проведення масових заходів. ЇЇ запровадили через рекордну кількість випадків зараження коронавірусом. Нині в країні зафіксовано майже 290 тисяч хворих на COVID-19.

Під час акцій протесту деякі їх учасники дотримувалися карантинних обмежень. Водночас більшість мітингарів не зважали на соціальне дистанціювання та масковий режим.

Поліція спробувала розігнати протестувальників, однак силовикам зробити цього не вдалося. Почалися сутички. Інформації про поранених чи затриманих наразі немає.

Протести проти Нетаньяху у Тель-Авіві

Зазначається, що здебільшого демонстранти дотримувалися правил, запроваджених з метою запобігання поширенню коронавірусу. Винятком став Тель-Авів, де на вулиці вийшли тисячі демонстрантів, якіи не дотримувалися відстані один з одним. Крім того, між частиною протестувальників і поліцією сталися сутички. За даними поліцейських, деякі протестувальники кидали у них каміння, а ті відповідали контрзаходами, – йдеться у повідомленні.