Вхід тільки через передні двері: для автобусів Дніпра встановили нові правила перевезень

23.03.2021 07:39   -

У транспортній сфері Дніпра знову зміни – Департамент транспорту та інфраструктури міської ради встановив нові правила для перевезень великих автобусів, що замінили маршрутки.

З 22 березня почали діяти правила, згідно яких автобуси мають зупинятися на всіх зупинках громадського транспорту без окремого прохання пасажирів. Окрім того, вхід в автобус має здійснюватись через передні двері, тоді як вихід пасажирів – через передні і середні двері. Такі обмеження вводять для того, щоб полегшити водієві контроль за дотриманням масочного режиму в автобусі.

З 22 березня 2021 року відбудуться зміни у роботі громадського транспорту Дніпра. Враховуючи велику кількість пропозицій від містян, відтепер усі автобуси I-класу будуть зупинятися на всіх зупинках громадського транспорту. Також з наступного понеділка з переліком зупинок відповідно паспорту маршруту можна буде ознайомитись у всіх автобусах. Враховуючи карантинні обмеження та необхідність перевірки пасажирів на дотримання масочного режиму, посадка в автобус буде відбуватись через передні двері, для виходу доступні передні та середні. У випадку потреби, а також у автобусах-гармошках для виходу будуть відчинятися усі двері“, – зазначено на сторінці департаменту у Фейсбук.

Згодом до таких правил перевезення пасажирів обіцяють привести і автобуси середньої місткості.