ВК та інша ворожа пропаганда не пройде

19.09.2020 09:11   -

Міністерство інформаційної політики та культури на сторінці у Facebook заявило, що “почувається стурбовано” чисельними повідомленнями про нові можливості оновленої проксі мобільного додатку «ВКонтакте», яке дозволяє обійти блокування цієї соцмережі на території України.

У дописі йдеться про те, що в міністерстві усвідомлюють всі небезпеки від доступності до ворожої пропаганди, відтак спільно з правоохоронними органами вживають дії для убезпечення українських громадян, особливо напередодні місцевих виборів, коли активність пропагандистів зростає.

“Серед іншого, міністерство готує звернення до основних провайдерів програмного забезпечення (AppleGoogle та інші) з вимогою вилучити мобільний додаток «ВКонтакте» з переліку доступних завантажень для українських користувачів”, – йдеться у заяві.

❗️Позиція #МКІП щодо загроз оновлення роботи мобільного додатку «ВКонтакте»Нещодавно в медіа з’явилися повідомлення,…

Опубліковано Міністерство культури та інформаційної політики України Середа, 16 вересня 2020 р.


Завершує Мінкульт допис висловленням підтримки блокуванню та обмеженню інформаційних ресурсів і соціальних мережа, а також словами про важливість впровадження медіаграмотності для громадян

Заборону на низку російських сервісів і сайтів, зокрема (Mail.ru, «ВКонтакте», «Одноклассники») запровадили у 2017 році. Рішення РНБО від 28 квітня тоді затвердив п’ятий президент Петро Порошенко, а 14 травня шостий президент Зеленський продовжив заборону на російські соціальні мережі та інтернет-сервіси.