“Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ” – Офіс президента

30.09.2020 16:56   -

Володимир Зеленський підписав указ про виведення Вітольда Фокіна зі складу Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську. Відповідна інформація була поширена на сторінці ОП у Фейсбук та на сайті ОПУ.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та увільнений від виконання обов’язків першого заступника глави делегації“, – сказано в повідомленні.

Таке рішення пояснюється “несправедливою оцінкою” Фокіна ситуації на Донбасі та діями Росії щодо окупації Криму.

Для Президента є принциповим, щоб усі, на кого покладено виконання функцій від імені держави, завжди керувалися у своїй діяльності та висловлюваннях національними інтересами України й чинили справедливо. Президент констатував, що Вітольд Фокін відступив передусім від справедливої оцінки тимчасової окупації Росією Криму, міста Севастополя, окремих районів Донецької та Луганської областей нашої держави“, – сказано в заяві Офісу президента.

Міністр МВС Арсен Аваков назвав Фокіна “мерзавцем” та “махровим ідіотом” і закликав його вигнати з переговорної групи.

аваков

Нагадаємо, що на питання про ситуацію на Донбасі і роль Росій у конфлікті Вітольд Фокін відповів: “Я не політик. Зробити якесь визначення цього не можу. Бо жодного підтвердження того, що там йде війна між Україною та Росією, поки що не бачив“, – сказав пан Фокін.