“Відповідальність за російський злочин перекладено на українського генерала”, – Порошенко про засудження генерала Назарова

14.12.2020 19:45   -

5-й президент України Петро Порошенко негативно оцінив засудження українського генерала Віктора Назарова, який був обвинувачений у справі про катастрофу українського військового літака над аеропортом Луганська в 2014 році. Тоді терористи збили транспортний Іл-76, в результаті чого загинули 49 українських воїнів.

Назарова звинувачували в тому, що він, попри попередження розвідки про наявність у терористів засобів ППО та оперативну обстановку в Луганську, затвердив відправку вояків саме транспортним літаком.

На думку Порошенка, усю відповідальність за злочини російських окупантів переклали на українського генерала.

Переконаний, у російському Генштабі потирають руки — відповідальність за російський злочин перекладено на українського генерала. Ідеальний варіант для агресора. А вагнерівців, серед яких були і ті, хто безпосередньо причетний до збиття літаків, російські «кроти» в офісі президента України повернули Путіну. За лічені години до того, як ті мали опинитись в руках українського правосуддя. Людські життя понад усе, це беззаперечно. Але справа Назарова — це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності країни“, – написав Порошенко.

Москва кинула виклик усьому демократичному світу" – Порошенко відповів  експертам, які хочуть перезавантаження відносин з РФ

Втім, Петро Порошенко не згадує, що переслідування Назарова почалося ще в 2014 році, а вперше суд виніс вирок Назарову ще у березні 2017 року, коли Порошенко був президентом.

Нагадаємо, що Дніпровський апеляційний суд відхилив апеляцію генерала Віктора Назарова, якого суд першої інстанції засудив до 7 років ув’язнення через службову недбалість, яка призвела до збиття літака Іл-76 і загибелі українських військових 2014 року. Відповідне рішення суд ухвалив 11 грудня, залишивши рішення Павлоградського райсуду області без змін.

Генерал вини не визнає і обіцяє доводити свою невинуватість надалі.