Відомий французький модельєр П’єр Карден помер у віці 98 років

29.12.2020 17:28   -

Легендарний дизайнер П’єр Карден, чиї футуристичні та стильні дизайни допомогли революціонізувати моду в 1950-х та 60-х роках, помер у віці 98 років, – повідомляє ВВС.

Кар’єра французького законодавця моди охопила понад 70 років, і його сучасний стиль допоміг відкрити післявоєнне “золоте століття” моди в Європі. Карден також прославився тим, що започаткував тенденцію дизайнерських стилів в масовій культурі і був одним із перших, хто почав виробляти колекцій для широкого виробництва. Карден також зареєстрував своє ім’я для широкого асортименту товарів, окрім одягу.

Митець помер у лікарні в Нейлі, недалеко від Парижа, про що повідомила його родина французькій інформ-агенції AFP.

Це день великого смутку для всієї нашої сім’ї. П’єра Кардена вже немає. Ми всі пишаємося його життєвими амбіціями та зухвалістю, яку він виявляв протягом усього життя“, – йшлося у заяві родичів.

Карден народився в Італії в 1922 році, але в дитинстві переїхав до Франції. Він розпочав свою кар’єру модельєра в Парижі, працюючи в різних фірмах, включаючи Крістіана Діора, якому він допоміг створити колекцію New Look в 1947 році. Він створив власну модельну компанію в 1950 році і прославив своє ім’я завдяки фантастичним дизайнам, таким як знакова колекція “Space Space” 1964 року.

Наприкінці 50-х років Карден випустив свою першу колекцію готових виробів для універмагу Printemps. У той час як поп-зірки та актори, такі як “Бітлз” та Лорен Беколл, були помічені в одязі Кардена, його найсучасніші проєкти також були в межах досяжності звичайних клієнтів. З розумним діловим почуттям митець визнав привабливість свого імені на етикетці і дозволив використовувати його на товарах, починаючи від сонцезахисних окулярів і закінчуючи парфумами, ручками та продуктами харчування.

Карден також орієнтувався на новий глобалізований світовий ринок, представивши колекцію в комуністичному Китаї в 1979 році та на Червоній площі Москви в 1991 році.

Pierre Cardin

Фотограф і колишня модель Найджел Баркер була серед тих, хто востаннє віддав належне видатному модельєру. Вона написала у Твіттері: “Ми втратили легенду … Дизайнер одягу П’єр Карден, який здійснив революцію в галузі своїми футуристичними дизайнами та вважав, що нестандартний бізнес-підхід сьогодні помер. Він був одним із перших людей, на яких я працювала моделлю на початку своєї кар’єри. RIP“.

Помер П'єр Карден 2020 року - хто це такий | Коментарі Україна