Виверження вулкану на висоті 7 кілометрів над рівнем моря

11.08.2020 17:54   -

Вулкан Синабунг, що на індонезійському острові Суматра, вранці у понеділок викинув величезну хмару попелу. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Місцева влада закликала жителів і туристів уникати перебування у радіусі 5 км від кратера і попередили про можливі потоки лави. У той же час, за даними управління цивільної авіації, у регіоні і далі здійснюються авіаперельоти.

Відзначається, що це друге за останні дні виверження Синабунгу, який є одним з 120 активних вулканів в Індонезії.

Гора Сінабунг в районі Каро-Регенш, Північна Суматра, знову вибухнула в понеділок (8.10.2020) о 10.16 WIB. Спостерігалося висоту стовпа золи приблизно на 5000 метрів над вершиною або приблизно на 7 466 метрів над рівнем моря.

На підставі спостережень Геологічного агентства Гора Синабунг, стовп попелу має сірий колір і нахиляється на схід та південний схід.

Наразі гора Синабунг знаходиться на III рівні або в режимі очікування. Громадам та відвідувачам чи туристам рекомендується не проводити заходів у переселених селах. Мешканці також повинні триматися подалі і не знаходитися в радіусі 3 км від вершини гори Синабунг. Людям також рекомендується носити маски, виходячи з дому заради зменшення ризику впливу на здоров’я вулканічного попелу. Мешканців поблизу річок, що прямують до Синабунгу, також закликають усвідомлювати небезпеку гарячих та холодних потоків лави та захищати чисту воду від вулканічного попелу Синабунг.