Вибух у Бейруті: більше 100 загиблих і 4000 поранених

05.08.2020 10:50   -

Ліван знаходиться в жалобі після величезного вибуху 4 серпня в столиці Бейруті – загинуло щонайменше 100 людей та поранено понад 4000, повідомляє ВВС.

Все місто струснуло вибухом, який стався через пожежу в порту у вівторок. Президент країни Мішель Аун заявив, що 2750 тонн аміачної селітри небезпечно зберігалися на портовому складі у столиці протягом шести років. Ймовірно, саме ця речовина і спричинила вибух. Він запланував термінове засідання кабінету міністрів на середу, і сказав, що слід оголосити двотижневий надзвичайний стан.

Країна запровадила офіційний траур протягом трьох днів із середи, 5 серпня.

Те, що ми спостерігаємо, – це величезна катастрофа“, – заявив місцевим ЗМІ глава Ліванського Червоного Хреста Джордж Кеттані.

Понад 100 людей втратили своє життя. Наші команди все ще проводять пошуково-рятувальні операції в навколишніх районах“, – додав Ліванський Червоний Хрест у заяві в середу.

Бейрут оголосили районом стихійного лиха » Слово і Діло

Чиновники заявили, що ведеться розслідування з метою виявлення точної причини вибуху. Вища рада оборони Лівану заявила, що відповідальним загрожує “максимальне можливе покарання”.

Ліванські ЗМІ також повідомили, що деякі люди у місті потрапили під завали.

Лікарні у столиці наразі переповнені, багато будівель зруйновано.

Вибух був настільки потужним, що відчувався на відстані 240 км на острові Кіпр – люди там подумали, що стався землетрус.