Весна прийшла до Будинку органної музики

05.03.2021 07:39   -

Мешканців Дніпропетровщини запрошують до Будинку органної та камерної музики. У репертуарі – класичні та сучасні мелодії, – повідомляє ДніпроОДА.

Про «цікавинки» березня розповіли в управлінні культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Будинок органної та камерної музики – візитівка Дніпропетровщини. Там можна почути світові шедеври класичної музики у звучанні унікального інструменту – величного органу», – сказала начальниця управління Наталія Першина. 

7 березня о 14:00 дітей та дорослих запрошують на великий концерт. Його підготували до свята весни. Для глядачів співатимуть народні та заслужені артисти України, звучатиме орган, фортепіано, скрипка і флейта.

11 березня зіграють концерт «Король Орган та Царівна Скрипка». У програмі – музика Вівальді, Баха, Шнітке, Крейслера.

«Намагаємося дивувати глядачів, тож постійно оновлюємо програму. За сезон «випускаємо» майже 50-60 прем’єр. У березні глядачі зможуть відвідати як вже традиційні концерти. Та почути нові композиції», – розповів директор-художній керівник Дніпропетровського Будинку органної та камерної музики Антон Чернета.

Запрошують мешканців і на органовий концерт «Минуле у сучасному». 13 березня  лунатиме музика Баха, Гріга, Боельмана, Пасіні.

Кожної другої неділі місяця у Будинку гратимуть програму для майбутніх матусь. На концерті-релаксації «Музика для двох» прозвучать мелодії Баха, Шуберта, Рамо, Пахельбеля. Разом з музикантами жінки вивчать колискові.

Але і сьогодні теж буде концерт “Так звучить весна”, який можна відвідати.