Правоохоронці Дніпропетровщини викрили кураторку “групи смерті” для підлітків

04.03.2021 20:52   -

У Кривому Розі працівники поліції викрили кураторку так званої “групи смерті” – нею виявилась 15-річна місцева дівчина. Вона створила групу у телеграм-каналі, де правоохоронці нарахували більше 500 підписників. Щодня дівчина надсилала в чат завдання, натомість підписники надсилали фото-звіти різних тілесних ушкоджень, після чого кураторка ставила нові завдання підписникам.

Найцікавіше, що поліція вчасно змогла затримати дівчину 3 березня, адже вона запланувала самогубство на 4 число.

3 березня слідчі спільно з прокуратурою провели санкціонований судом обшук за місцем мешкання 15-річної криворожанки, яка надавала завдання учасникам каналу та була його адміністратором. Під час обшуку, у неї вилучили мобільні телефони, планшет та ноутбук. За попередньою інформацією поліцейських, 4 березня дівчина планувала покінчити життя самогубством“, – повідомляє прес-служба національної поліції Дніпропетровщини.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального кодексу України (доведення до самогубства).

Наразі поліція проводить допит дівчини з метою встановити старших кураторів такої діяльності.

Поліція звертається до батьків неповнолітніх із проханням більше уваги приділяти дітям, цікавитися їх життям та наголошувати про небезпеку в інтернеті.