Верховний Суд України виніс остаточне рішення у справі про власність на ТЦ ‘Приозерний’ у Дніпрі

25.04.2024 10:49   -

Верховний Суд України остаточно підтвердив законність права власності ПриватБанку на один з найбільших торговельних центрів Дніпра – “Приозерний”, повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше Місто» з посиланням на прес-службу фінустанови.

Протягом трьох років ТОВ “Місія-1”, яке пов’язують з колишніми власниками ПриватБанку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, намагалося через суд повернути собі ТЦ.

Однак їхні претензії були відхилені на всіх рівнях судової системи, включаючи Верховний Суд.

“Це рішення є остаточною перемогою ПриватБанку у цій тривалій судовій битві,” – зазначив адвокат ПриватБанку Віктор Тарасенков.

ТЦ “Приозерний” – один з найважливіших торговельно-розважальних центрів Дніпра з загальною площею понад 32 тис. кв. м.

У 2016 році ПриватБанк набув право власності на ТЦ “Приозерний” в рахунок погашення кредитної заборгованості. На момент набуття банком права власності на ТЦ його вартість складала понад 778 млн грн.

Розпочалася тривала судова тяжба. Спочатку Господарський суд Дніпропетровської області відмовив ТОВ “Місія-1” у задоволенні їхніх вимог. Пізніше Центральний апеляційний господарський суд (м. Дніпро) також підтвердив законність права власності на ТРЦ “Приозерний” ПриватБанку.

Нарешті, 20 квітня 2024 року Верховний Суд України остаточно поставив крапку у цій справі, відхиливши касаційну скаргу ТОВ “Місія-1” та залишивши без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій.