На Полтавщині батька сімох неповнолітніх дітей суд визнав ухилянтом

25.04.2024 09:47   -

У сусідній області чоловіка, який має сімох неповнолітніх дітей, судили за ухилення від мобілізації. Про це повідомляє «Дніпро Оперативний»

Як йдеться в матеріалах справи у судовому реєстрі, житель Полтавської області пройшов військово-лікарську комісію у січні, за результатами якої його визнали придатним до військової служби. Після цього він отримав повістку, але проігнорував її.

В суді чоловік визнав свою вину, пояснивши, що на його утриманні перебуває семеро дітей віком від 2 до 14 років. Він працює на сільськогосподарських роботах та є єдиним годувальником в сім’ї. 

Офіційно він не є батьком дітей, адже шлюб з дружиною не зареєстрований. Через це діти записані на прізвище матері, що впливає на отримання соціальних виплат.

Тим не менш, місце проживання всіх дітей зареєстровано за тією ж адресою, що й обвинувачений. Дружина підтвердила, що діти спільні, але вони не бачили потреби офіційно оформлювати шлюб. Чоловік допомагає їй у вихованні, забезпеченні та утриманні дітей.

Проте суд не визнав за чоловіком права на відстрочку від мобілізації, як батька трьох і більше дітей, адже його батьківство не доведене законно. Йому присудили три роки арешту, який замінили на два роки іспитового терміну.

Після винесення вироку на чоловіка наклали ряд обмежень: він зобов’язаний повідомляти пробацію про зміну місця проживання, роботи чи навчання, з’являтися для реєстрації та не виїжджати за межі України без дозволу.

За матеріалами Дніпро Оперативний.