Верховна Рада внесла зміни у регламент, що дозволяє відкинути тисячі поправок до «антиколомойського закону»

16.04.2020 15:43   -
Автор:

Нарешті став можливим прогрес у питанні ухвалення закону, що забороняє повернення олігархам націоналізованих підприємств – Верховна Рада ухвалила зміни до регламенту роботи парламенту, що дозволить нарешті винести на голосування так званий «антиколомойський» закон.
За це рішення проголосували депутатів 242 депутати. Більшість з фракції “Слуга народу”, а також частина фракції ОПЗЖ та група “Довіра”, повідомляє ВВС.
Необхідність такого кроку стала очевидною після того, як до згаданого законопроекту деякими депутатами було внесено більше 16 000 поправок. При цьому, більшість поправок внесли дійсні чи колишні депутати пропрезидентської фракції «Слуга народу». Деякі з них до цього взагалі майже не проявляли ніякої парламентської активності. Голова фракції Давид Арахамія назвав таку діяльність із штучним затягуванням важливого для України закону «поправочним тероризмом».
Власне, основна ідея закону полягає в тому, щоб унеможливити повернення олігарху Ігору Коломойському націоналізованого раніше «ПриватБанку» – очевидно, деякі з депутатів відверто стали на бік олігарха і намагаються відкласти прийняття закону.
Нагадаємо, що прийняття згаданого закону є вимогою МВФ для надання Україні кредиту.