Україна здійснила обмін полоненими

16.04.2020 15:07   -
Автор:

В Україну повернулося 20 полонених, яких утримували терористи в ОРДЛО. Про це повідомляє ВВС із посиланням на віцепрем’єра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.
Натомість, українська сторона видала в ДНР та ЛНР 14 осіб. При цьому, 4 людини відмовились повертатись на окуповані території і залишились в Україні.
“Чотири особи, про яких запитувала та сторона, відмовилися їхати на тимчасово непідконтрольні території і залишилися в Україні”, – розповів Резніков.
За обміном спостерігали представники ОБСЄ, Червоного Хреста, гуманітарної місії ООН і російського консула. Перший етап відбувся поблизу КППВ Майорське, другий – біля смт Щастя.
звільнені
В Україну повернулись: 1. Алакоз Олександр (цивільний) 2. Гриненко Микола (військовий) 3. Ілюхін Микола (цивільний) 4. Карась Володимир (правоохоронець) 5. Костєв Євген (цивільний) 6. Помеляйко Олександр (цивільний) 7. Садовський Олександр (цивільний) 8. Сірик Вадим (цивільний) 9. Шайдов Віктор (військовий) 10. Желдак Віталій (цивільний) 11. Можаєв Валентин 12. Миронич Сергій 13. Полозов Микола (цивільний) 14. Попова Алевтина (цивільна) 15. Русинов Сергій (цивільний) 16. Сливка Іван (цивільний) 17. Сливка Олександр (цивільний) 18. Табачний Олександр (цивільний) 19. Штиль Олександр (цивільний) 20. Яковенко Олександр (цивільний).
Усіх звільнених помістять на карантин, враховуючи епідеміологічну ситуацію в Україні. Їх забезпечили необхідними речами, наддали медичні послуги.
“Безумовно, карантині обмеження суттєво вплинули на переговорний процес. Він був важким”, – зазначила український омбудсмен Людмила Денисова.