Велика Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США домовилися перетворити Україну на сильну державу

25.08.2021 12:04   -

Велика Британія, Канада, Швеція, Швейцарія та США створять Фонд «Партнерство за сильну Україну». Про це оголосила пані Венді Мортон, міністр у справах європейського сусідства Великої Британії, – повідомляється на сторінці посольства Великої Британії в Україні у фейсбуці.

Фонд розпочне свою роботу до грудня 2021 року і має на меті залучити до 35 млн фунтів ($48 млн) від донорів упродовж трьох років.

Фінансування буде спрямовано на ініціативи, які сприяють зміцненню спроможності регіонів, що потерпають від конфлікту, наприклад, забезпечення технічних консультацій владі або надання грантових інвестиції, які створюють економічні можливості й поліпшують доступ до державних послуг для мешканців південної та східної України.

«Це має призвести до підвищення якості державних послуг, збільшення доходів домогосподарств і посилення зв’язків між громадами, розділеними конфліктом», – йдеться у повідомленні.

Раніше Україна та Британія домовилися про спільне будівництво військових кораблів та будівництво двох баз ВМС України.

У понеділок, 21 червня, в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін та заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали Меморандум про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України.

Як повідомляла пресслужба Міноборони, меморандум передбачає спільне проєктування та будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз ВМС України