Хокеїстки США “розбомбили” збірну ОКР – 6:0

25.08.2021 12:21   -

На чемпіонаті світу з хокею оновили бомбардирський рекорд. Гравчиня збірної США Гіларі Найт стала найрезультативнішою гравчинею в історії турніру.

Новий рекорд результативності Найт встановила під час матчу проти збірної ОКР. США розгромили хокеїсток з ОКР з рахунком 6:0.

Американка відзначилася у матчі проти ОКР на початку другого періоду. Отримавши передачу від Бріани Декер, Найт вразила ворота представниць ОКР.

Шайба, яку закинула Найт, стала історичною. Завдяки ній американська хокеїстка обійшла іншу ексгравчиню США Каммі Гранато, яка перед початком турніру була найкращою бомбардиркою в його історії – в активі Гіларі 45 шайб.

Крім того, Найт змогла повторити рекорд Гранато за кількістю очок (гол+пас) на чемпіонатах світу. Після матчу проти ОКР в активі Найт та Гранато по 78 очок.

“Це справді неймовірний момент. Мрії стають реальністю. Сподіваюся, наступна хокеїстка зможе перевершити цей рекорд, тому що для цього вони й існують”, – зазначила після матчу Найт.

Це другий гол Найт на чемпіонаті світу-2021. Першу шайбу американська хокеїстка закинула в матчі проти збірної Фінляндії.