Величезна втрата для ракетно-космічної галузі України

25.11.2020 08:22   -

Пішов з життя Генеральний директор конструкторського бюро “Південне” Олександр Дегтярев. Одна з наймасштабніших постатей української ракетної та аерокосмічної галузі, видатний конструктор, академік Олександр Дегтярев став жертвою COVID-19. Йому було 69 років – повідомляє Конструкторське бюро “Південне”.

Дегтярев працював у КБ «Південне» з 1975 року: інженером, старшим інженером, провідним інженером, начальником групи, начальником служби маркетингу і комерційної діяльності, заступником Генерального конструктора – Генерального директора з зовнішньоекономічної діяльності, першим заступником Генерального конструктора – Генерального директора з системного проектування та комплексного розвитку підприємства.  З 2010 року – Генеральний директор ‒ Генеральний конструктор «Конструкторського бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Впродовж багатьох років надійний і зацікавлений партнер Міністерства оборони України. Ідеолог і розробник багатьох ключових проєктів у сфері  ракетного озброєння. Натхненник і творець українського армійського багатоцільового комплексу «Сапсан».

Під керівництвом Олександра Дегтярева у КБ «Південне» було налагоджено розробку та опанування виробництва боєприпасів для українського війська. Очолюване ним підприємство, КБ «Південне»,  інтелект його колективу, були і залишаються гарантією невпинного зміцнення обороноздатності нашої країни.

За його активної участі українські підприємства і наукові організації об’єднано в єдину кооперацію та створено асоціацію високотехнологічних підприємств «Космос», налагоджено міцні контакти з багатьма світовими компаніями космічного профілю, космічними агентствами багатьох країн і організаціями Європи, США, Китаю, Єгипту, Японії, Республіки Корея та інших країн світу.

З превеликим сумом і болем зустріли у КБ «Південне» важку звістку про смерть Олександра Вікторовича. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким.

Смерть Олександра Дегтярева – величезна втрата для ракетно-космічної галузі України, невимовний сум і біль для рідних та близьких. Вічна пам’ять…