Вчителька у Дніпрі образила та вдарила ученицю:скандал прокоментували в управлінні освіти

13.04.2024 09:24   -

Днями стало відомо про неприпустимий інцидент, що стався у одному із закладів освіти Дніпра. За словами батьків, вчителька початкових класів гімназії №45 під час конфлікту з ученицею школи №69 не лише образила дівчинку, але й завдала їй тілесних ушкоджень, повідомляє про Новини Дніпра сайт «Наше Місто» з посиланням департамент гуманітарної політики міськради.

При цьому директором гімназії 45 про цю конфліктну ситуацію було повідомлено управлінню освіти лише після того, як вчителька написала заяву на звільнення та видано відповідний наказ по закладу.

“На жаль, на рішення керівників закладів освіти з кадрових питань управління освіти не має впливу. Згідно з законодавством, наймати та звільняти працівників може лише керівник закладу”, – зазначила заступниця начальника управління освіти Департаменту гуманітарної політики Олена Яковенко.

Незважаючи на це, управлінням освіти вже проведено нараду з керівниками шкіл, де було чітко підкреслено важливість посилення контролю за чергуванням педагогів на перервах та дотриманням ними педагогічної етики.

«Рекомендовано посилити контроль щодо педагогічної етики представниками закладу та загалом всім учасникам освітнього процесу. Крім того, щоб вчителі чергували на перервах і не залишали дітей без догляду на території шкіл», – додала Олена Яковенко.