Вчені узнали, чому чоловіки живуть менше жінок

31.03.2020 13:41   -
Автор:

Сьогодні уже нікого не здивуєш новиною про те, що жінки живуть довше за чоловіків. Згідно зі статистикою, в середньому чоловіки живуть на 8% менше часу ніж жінки.
Навіть більше – на 9 жінок, що дожили до 100 років припадає всього лише 1 сторічний чоловік.
Якщо ж брати Україну, то середня різниця в тривалості життя між чоловіками та жінками становить 10 років: жінки живуть в середньому 77 років, а чоловіки – 67.
Вчені давно ламають голову над питанням, у чому причина коротшого життя чоловіків. Зокрема, вони виявили, що причиною є генетичні відмінності. Але це не все.
Не лише генетика впливає на тривалість життя, але й спосіб життя.
Терпеть не могу бабушек на лавочке у подъезда!» | Наша Психология ...
Для того, щоб отримати більше даних, вчені вирішили дослідити це питання в середовищі тварин. Спостерігаючи за канадськими баранами, вчені дійшли висновку, що у ссавців так само, як і у людей, самиці живуть, як правило, довше. У 60% проаналізованих вченими випадків вік самок був довшим, ніж вік самців. В середньому – на 18,6%.
Однією з причин коротшої тривалості життя самців є витрата ними великої кількості життєвих сил на сексуальну боротьбу.
“Канадські барани витрачають багато життєвих сил на сексуальні змагання, на нарощування маси тіла, а тому можуть бути більш чутливими до змін у навколишньому середовищі”, – вважають науковці.
Тож, шановні чоловіки, рецепт довголіття дуже простий – менше удавайтеся до «сексуальної боротьби» і ведіть розмірений спосіб життя!
Бой горных баранов.» — карточка пользователя Валентина П. в Яндекс ...