Ціни на бензин будуть знижуватись – Антимонопольний комітет

31.03.2020 14:07   -
Автор:

Антимонопольний комітет України на своєму сайті повідомив про те, що ціни на бензин уже знижуються і знижуватимуться надалі – на 3-5 гривень за літр.
«Вітаючи таку реакцію учасників ринку на попередні рекомендації, Комітет водночас отримує дані від аналітичних агентств, які вказують на наявний потенціал до ще більшого зниження ціни. Наприклад, для бензину марки А-95 виправданим може бути зниження іще на 3-5 гривень», – йдеться у повідомленні на сайті АМКУ.
Зниження цін на пальне в Україні викликане падінням світових цін на нафту і в даних умовах ціна на бензин об’єктивно теж має знижуватись – вважають в Антимонопольному комітеті.
Сьогодні, 31 березня плануються зустрічі представників Антимонопольного комітету із керівниками мереж АЗС, які працюють під брендами WOG, OKKO, Ukrnafta, Socar, UPG.
АМКУ ухвалив рішення про примусовий поділ групи OSTCHEM
Метою цих зустрічей є отримання пояснень від представників компаній щодо того, яким чином вони утворюють ціну на пальне і як ціна реагує на зниження вартості нафти на тлі економічної кризи.
«10 березня 2020 АМКУ знову попередив власників мереж АЗС про прискіпливу увагу до цін на бензини, оскільки на початку березня відбувся обвал цін на сиру нафту на світовому ринку і це мало позначитися на похідних товарах», – зазначено в повідомленні АМКУ.