Вартість нового мосту на Монастирський острів у Дніпрі сягне суми близько 150 млн гривень

06.01.2022 14:55   -

Міська влада Дніпра анонсувала будівництво нового пішоходного мосту на Монастирський острів. Заміна мосту давно назріла – і з естетичних причин і з міркувань безпеки. Нинішній міст застарів технічно – він був побудований ще 1958 року. До речі, міст зовсім не є продуктом СРСР, адже його привезли з Німеччини як репарацію за військові втрати у Другій Світовій.

Тепер стало відомо, яку суму буде виділено з міського бюджету для будівництва нового мосту.

Загальна вартість будівництва нового мосту на Монастирський острів може становити 146 мільйонів 509 тисяч 702 гривні (разом із створенням проектно-кошторисної документації). Міст збираються побудувати за 2 роки.

Раніше повідомлялось, що, згідно проєкту, новий пішохідний міст, який поєднає парк Шевченка з Монастирським островом, буде дворівневий: на першому (верхньому) – зона для пішоходів та тих, хто користується самокатами й велосипедами – так званий міст-бульвар. На двоколісних курсуватимуть посередині мосту, а люди зможуть пересуватися біля огорожі (уся зона завширшки у 20 метрів). До того ж він буде зелений: прямо на мосту-бульварі ростимуть дерева. Другий рівень (нижчий) тільки для транспорту, і він буде набагато вужчий – 6 метрів. Споруда матиме і сходинки, і ліфти.