Валентин Резніченко відвідав поранених бійців (ФОТО)

03.04.2015 12:30   -
Автор:

Дніпропетровська область однією з перших почала приймати на лікування поранених із зони АТО. Сьогодні у лікарнях регіону перебуває 233 солдата. Голова облдержадміністрації Валентин Резніченко особисто перевірив умови їх одужання, поспілкувався з лікарями, дізнався, чи існують системні проблеми в їх роботі і що потрібно для їх вирішення.
Про це повыдомляэ видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
Валентин Резніченко відвідав обласну клінічну лікарню ім. Мечникова та Дніпропетровський воєнний госпіталь. Він оглянув операційні, відділення реанімації та палати воїнів.
Сьогодні, за словами лікарів, велику допомогу надають волонтери та небайдужі люди. Це і фінансова допомога, і медикаменти, і обладнання. Зокрема, Валентин Резніченко оглянув нову операційну, яку відремонтували та облаштували за кошти волонтерів. Загалом з обласного бюджету був виділений значний фінансовий ресурс в сумі 21 млн грн для фінансування потреб Дніпропетровських лікарень, де знаходяться поранені.
Читайте також: “Подарок” от Президента: Александр Вилкул возвращается на Днепропетровщину

«Сьогодні необхідно систематизувати всю діяльність, пов’язану з наданням допомоги пораненим, спільно з волонтерами. І влада готова координувати та сприяти їх діяльності», – сказав голова облдержадміністрації.

Водночас, він наголосив, що необхідно створити дієву систему закупок медпрепаратів за оптимальною ціною, щоб спекулянти не наживалися на горі, з яким зіткнулася країна.
Окрему увагу Валентин Резніченко звернув на подальшу соціалізацію солдатів – їх повернення до мирного життя, реабілітацію та працевлаштування.

Він поспілкувався з пораненими: чи забезпечені вони необхідними ліками, чи отримують збалансоване харчування, які мають плани на майбутнє.
Один з бійців Сергій, з якими поспілкувався голова облдержадміністрації, родом з Дніпродзержинська. Він мріє повернутися додому та працювати на ДМК ім. Дзержинського.
«За виникнення будь-яких проблем, тримай зв’язок зі мною особисто», – сказав Валентин Резніченко.
Усі хлопці, з якими говорив голова облдержадміністрації, мають родини та хочуть, щоб війна скоріше скінчилася.