Вакциновані українці знову можуть безперешкодно подорожувати: ЄС офіційно визнав українські ковід-сертифікати

19.08.2021 12:41   -

Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в додатку «Дія» відповідають європейським. Про це в четвер, 19 серпня, – повідомило Міністерство цифрової трансформації. “Українці знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія”, – зазначають у міністерстві.

На брифінгу в пʼятницю, 20 серпня, представники Мінцифри, МОЗ та ЄС розкажуть про проєкт, його технічну частину, як все буде працювати та коли українці зможуть подорожувати із сертифікатами в «Дії».

COVID-сертифікат — це документ у додатку «Дія», який підтверджує статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусу. Сертифікат з’явиться поруч із іншими цифровими документами в «Дії». 

Тестування COVID-сертифікатів у додатку «Дія» почалось 1 липня.

Україна домовилася з Європейською комісією зробити сумісними український та європейський цифрові сертифікати про імунітет від COVID-19. При цьому Міністерство охорони здоров’я видає міжнародне свідоцтво про вакцинацію в паперовій формі громадянам, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу (з ним теж можна подорожувати).