ВАКС вилучить у ДОР зразки почерку заступника голови ОП у зв’язку з розслідуванням незаконного збагачення

28.03.2024 13:21   -

Вищий антикорупційний суд ухвалив вилучити у Дніпропетровської обласної ради зразки почерку заступника голови ОП Андрія Смирнова, якому НАБУ готує підозру у незаконному збагаченні та приховуванні від декларування суттєвих доходів та активів. Про це йдеться в ухвалі ВАКС, яке передано редакції юристами обласної Ради, повідомляє «Дніпро Оперативний».

Так, суд постановив вилучити матеріали особової справи депутата Дніпропетровської обласної ради 7 скликання Смирнова А.О., до яких входить особова картка, автобіографія, присяга депутата Смирнова А.О., заява депутата обласної ради Смирнова А.О. про згоду здійснювати повноваження депутата, згода Смирнова А.О. на збір та обробку персональних даних, попередження про встановленні законами України обмеження, заборони та вимоги, повʼязані з виконанням повноважень народного депутата
України, ознайомлення з положеннями Закону України «Про запобігання корупції»; інші документи, в яких міститься почерк і підпис Смирнова А.О., у тому числі заяв на відпустку, подання, які підписані в період з 2015 по 2020 рік, в кількості щонайменше 15 шт.

Також ВАКС встановив строк дії ухвали – один місяць (до 20 березня 2024 року включно), але у межах строку досудового розслідування і попередив, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Рішення виніс суддя ВАКС Біцюк.

Нагадаємо, що розслідування розпочате після матеріалу Михайла Ткача про незаконне збагачення Андрія Смирнова. 

Смирнов також відомий тим, що до роботи в ОП здійснював захист причетних до порушення територіальної цілісності та державної зради осіб, що створювали т.з. Лнр, а після початку окупації росією Криму та Донбасу у 2014-2018 роках на систематичній основі відвідував Москву, де здійснював захист пізніше засудженого за серію навмисних вбивств екс-депутата ВР Олександра Шепелєва. Крім того, Смирнов здійснював захист засудженого скандального судді Чауса і допомагав йому незаконно перетнути кордон з Молдовою і отримати притулок від України, відвідуючи його в СІЗО Кишинева. 

За матеріалами Дніпро Оперативний.