«Усі миші люблять сир»: у Дніпрі відбулася премʼєра благодійної вистави на підтримку ЗСУ, яку зіграли діти

28.03.2024 12:05   -

«Усі миші люблять сир». Таку назву має вистава, яку зіграли юні вихованці зразкового театрального колективу «Натхнення» Палацу творчості дітей та юнацтва. Її премʼєру презентували до Міжнародного дня театру.
Під час заходу вихованці колективу відкрили збір допомоги Збройним Силам України.
«Це премʼєра комедії. Ми називаємо її ще «Ромео та Джульєтта по-мишачому». Йдеться про історію двох сімей мишей (білих та сірих), які спочатку сварилися, а врешті помирилися і почали жити дружно. У виставі грала група дітей віком від 8 до 12 рочків нашого колективу «Натхнення». А ще був збір допомоги для військових. Діти колективу вже збирали і центру допомоги тваринам. Допомагали дітям прифронтових територій через соціальні ролики», — розповіла Олександра Маньковська, керівниця дитячого театрального колективу «Натхнення».
Премʼєра вистави зібрала повну залу глядачів. Для десятирічної Єлизавети Коляди був дебют на сцені. Дівчина відвідує театральний гурток з тогорічного вересня. «Мені подобається грати на сцені, виступати перед глядачами. До цієї вистави готувалися приблизно десь пів року. Текст вивчила за декілька тижнів. Далі були репетиції, сценарій ретельно відпрацьовували. Я була у ролі маленької мишки Белли з родини сірих. Ще в мене три сестри – Біккі, Бонні, Бетті. Це був мій перший виступ на сцені з театральним колективом. Сподіваюся, глядачам сподобалося», – каже Єлизавета Коляда.
Ще одні юні акторки, які грали у виставі, — Дарʼя Михайленко та Марія Козлова. В обидвох були ролі мишенят із родини білих — бабусі та онучки. До початку вистави дівчата збирали донати для допомоги ЗСУ.
«Не лише ретельно репетирували виставу, а й усі гуртом з колективом долучалися до створення декорацій на сцені. Приємно було бачити зі сцени повну залу глядачів, чути їхні оплески. А ще перед початком вистави ми збирали допомогу для наших Збройних Сил України. Сьогодні дуже важливо це робити, допомагати їм, аби ми мали можливість жити мирним життям у своєму місті, відвідувати школи, гуртки. Дякуємо нашим захисникам!».
За словами директорки Палацу творчості дітей та юнацтва Дніпровської міської ради Тетяни Гудим, творчі колективи закладу постійно беруть участь у різних концертних програмах, святкових заходах.
«Подивитися премʼєру вистави від театрального колективу «Натхнення», підтримати юних акторів прийшло багато глядачів. Це і місцеві мешканці, родини вимушених переселенців. Усі з діточками. Наш заклад позашкілля відвідують майже 2 тисячі дітей. Працюємо щодня, зокрема й у вихідні. У гуртках за різними напрямами займаються не лише місцеві діти, а й приїжджають із інших районів міста. Невдовзі наш заклад святкуватиме 80-річчя! А ще наші вихованці ініціюють збір донатів для допомоги нашим захисникам. Цього разу також збирали. Наприклад, на Колодія зібрали грошову допомогу і передали 128-й бригаді ТрО для ремонту машин, закупівлі ліків тощо».
Виставу «Усі миші люблять сир» показуватимуть ще двічі: 31 березня о 15:00 та 5 квітня о 17:00. Адреса: Палац творчості дітей та юнацтва (вул. Юрія Кондратюка, 17-А). Вхід вільний.