В Україні почали діяти нові правила авіаперевезень

22.03.2019 14:30   -
Автор:

З березня 2019 року в Українських аеропортах запрацювали нові правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу. Вони були затверджені Державною авіаційною службою.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на повідомляє “Аvianews“.
Так, одним з основних нововведень стала відмова від обов’язкової безкоштовної норми багажу. Буквально, Державіаслужба узаконила сформований статус-кво, коли авіакомпанії продавали квитки з України за безбагажними тарифами.
Також у нових правилах передбачена плата за реєстрацію в аеропорту, яка вже не один рік стягувалася деякими авіакомпаніями.
Новими правилами передбачено зміну часу закінчення реєстрації і посадки у літак. Якщо старі правила зобов’язували авіаперевізників закривати стійки реєстрації не раніше 40 хвилин до вильоту, а виходи на посадку – не раніше 10 хвилин до вильоту, то тепер ці терміни встановлені як 45 хвилин і 15 хвилин відповідно.
Варто також зазначити, що з правил прибрали вимогу про обов’язкове безкоштовне надання всім пасажирам прохолодних напоїв. Тепер пасажир може розраховувати тільки на воду по запиту.
У розділі про класи обслуговування в перелік додано перший клас. Також Служба прибрала мінімальну норму відстані між кріслами.
Зокрема, якщо раніше авіаперевізники повинні були встановлювати сидіння з кроком не менше 31 дюйм в бізнес і преміум-класі і не менше 29 дюймів в економ-класі, тепер ця норма не закріплена законодавчо і залишена на розсуд авіакомпанії.