В Україні за три роки планують повністю ліквідувати черги до садочків

15.08.2017 19:30   -
Автор:

До 2020-го в Україні планують повністю ліквідувати черги до дитячих садків.
Про це під час селокторної наради в ДніпроОДА розповів Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Він зазначив, що вже цьогоріч черги до садочків по всій країні вдалося зменшити.
«У минулому році місць у дошкільних закладах не вистачало 78 тисячам малюків, цьогоріч – вже 65 тисячам», – зазначив Володимир Гройсман.
Реконструкція та будівництво нових садків – вихід із ситуації, що склалася.
«За півроку 2017-го ми створили в країні 15 тисяч додаткових місць для дошкільнят, і до кінця року плануємо ще стільки ж. До 2020-го року черга до садків має дорівнювати нулю. Там, де відповідальна влада, це питання швидко вирішується», – сказав Прем’єр-міністр України.
За останні два роки на Дніпропетровщині створили 2,5 тисячі нових місць у дитсадках. У Слобожанському та Дніпрі збудували «з нуля» два сучасні дитсадки на 220 місць кожен.
«Цьогоріч плануємо створити близько 1200 нових місць для дошкільнят, нині 800 вже створили. На цьому не зупиняємось – реконструюємо 12 садків, розпочинаємо будівництво чотирьох нових», – зауважив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.
Нові садочки зведуть у Кам’янському, Підгороднему та Обухівці Дніпровського району, Іларіоновому Синельниківського району. Кожен розрахований на 115 малюків.
Крім того, на нараді йшла мова про шкільну освіту. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла, що з цього року учні 5-9 класів будуть навчатися за новою програмою. До того ж, за словами Гриневич, стратегічною метою Міністерства освіти у 2018 році буде перехід на цифрове навчання.