На Дніпропетровщині неправомірний документ коштував бюджету мільйон гривень

15.08.2017 18:15   -
Автор:

Непомітно намагалася змінити призначення субвенції у розмірі понад мільйон гривень голова однієї з міських рад області.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням наУправління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України
Факт порушення бюджетного законодавства та службового підроблення викрили та задокументували працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області та слідчі обласної прокуратури. Посадовець незаконно надала дозвіл на перерозподіл коштів бюджету, за що була повідомлена про підозру.
Поліцейські встановили причетність голови однієї з міськрад до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.366 (Службове підроблення) та ч.1 ст.210 (Порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.
У 2016 році посадовець підписала проект рішення комітету міськради, в частині надання дозволу на перерозподіл коштів бюджету, та затвердила його печаткою відповідного комітету. В результаті проект рішення набув статусу офіційного документу.
Діючи в інтересах третіх осіб, зловмисницю не зупинив той факт, що питання перерозподілу коштів бюджету повинні розглядатися на засіданнях комітету міськради, остання ж «вирішила» їх одноособово та з порушеннями норм діючого законодавства.
Таким чином, дії голови міськради призвели до того, що субвенція у розмірі понад мільйон гривень була спрямована не за призначенням.
За вказаним фактом прокуратурою Дніпропетровської області було відкрито кримінальне провадження.
Наразі слідчі повідомили зловмисницю про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст.366 та ч.1 ст.210 КК України.
Слідство триває, в подальшому суд вирішуватиме долю підозрюваної.