В результаті обстрілу з боку терористів на Донбасі загинув український воїн

14.09.2021 08:34   -

В результаті обстрілу з боку російсько-терористичних військ 13 вересня один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення несумісне з життям, – повідомила прес-служба ООС.

Загалом, протягом минулої доби, 13 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню. Бойовики використовували для обстрілів гранатомети, міномети калібру 82 та 120 мм, артилерію калібру 122 мм, кулемети і стрілецьку зброю.

Поблизу ЗАЙЦЕВОГО противник обстріляв позиції українських захисників із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів. Неподалік ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКОГО російські окупанти вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру. В напрямку НЬЮ-ЙОРКУ збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл з артилерійських систем калібру 122 мм. В районі ЗОЛОТОГО-4 окупанти відкривали вогонь по позиціях українських захисників з ручних протитанкових гранатометів.Неподалік КАТЕРИНІВКИ ворожі найманці застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Поблизу НОВООЛЕКСАНДРІВКИ противник тричі вів численні обстріли наших позицій із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік ПРИЧЕПИЛІВКИ російські окупанти двічі вели обстріл із великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї та мінометів 82 калібру. В напрямку населеного пункту ПОПАСНА ворог двічі вів вогонь з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів“, – уточнює прес-служба.

За період 11-12 вересня проросійські сили вчинилу низку обстрілів, використавши заборонені Мінськими угодами зразки озброєнь, що призвело до загибелі і поранення українських військових. Українською стороною на адресу СММ ОБСЄ було надано 109 нот щодо грубих порушень режиму припинення вогню з боку ЗФ РФ. Проте, належної реакції з боку окупантів не було. Українська сторона заявила про готовність відповідати вогнем на подальші подібні провокації.

Незважаючи на численні звернення необхідної реакції з боку збройних формувань отримано не було, що в черговий раз підтвердило підступність ЗФ РФ. У разі подальшого загострення обстановки та недотримання з боку ЗФ РФ режиму припинення вогню, Збройні Сили України залишають за собою право надавати адекватну відповідь із залученням необхідних сил та засобів“, – сказано в заяві українських сил.