В результаті обстрілу бойовиків на Донбасі поранено двох українських воїнів

02.09.2021 08:09   -

Минулої доби, 1 вересня, через обстріл з боку проросійських терористів було поранено українського військовослужбовця.

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь“, – повідомила прес-служба ООС.

Окрім того, сьогодні вранці, 2 вересня, було зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого евакуювали до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний.

Загалом, протягом минулої доби, 1 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню. Бойовики використовували для ураження українських позицій міномети калібру 120 та 82 мм, гранатомети, кулемети, стрілецьку зброю.

У напрямку ЗОЛОТОГО-4 російські найманці двічі відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів. Біля АВДІЇВКИ противник застосовував ручні протитанкові гранатомети та міномети 82-го калібру. Поблизу НОВОЗВАНІВКИ збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Неподалік ЗОЛОТОГО-3 ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. У районі ПРИЧЕПИЛІВКИ та НЕВЕЛЬСЬКОГО противник обстрілював українські позиції з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу ШИРОКИНОГО російські найманці вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. У напрямку селища ПІСКИ ворог застосовував ручні протитанкові та автоматичні станкові гранатомети і стрілецьку зброю. Біля НОВОЛУГАНСЬКОГО збройні формування Російської Федерації вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів. Крім того, на ЛУГАНЩИНІ зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування“, – уточнюється в повідомленні штабу ООС.