В листопаді з’явиться нова розмітка та знаки на дорогах

29.10.2021 17:34   -

Набудуть чинності зміни також і для велосипедистів, які розширять їхні права на дорозі, – повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

З’являться знаки житлова зона, пішохідна доріжка, початок населеного пункту та його закінчення, напрямки повороту, місця дозволеної зупинки та стоянки, заборона руху, автозаправні станції, місце для заряджання електромобілів, платна дорога, острівець безпеки, тощо.

Без Купюр Нові знаки і розмітка - з 1 листопада діятимуть зміни до правил дорожнього руху За кермом Україна сьогодні  ПДР новини Кропивницький Кіровоградщина 2021 Жовтень

З’явиться розмітка для паркувальних місць уздовж дороги, наближення до кільцевої розв’язки, позначення «лежачого поліцейського», розмітка перед виходами зі шкіл, покажчики місць концентрації ДТП і так далі. До існуючої вертикальної розмітки додається жовто-червона. Крім цього, змінено вимоги до крайової дорожньої розмітки.

В оновлених ПДР дається нове визначення велосипедної доріжки, вперше вводяться поняття велосипедної смуги та переїзду, регламентуються права та обов’язки велосипедистів, а також суміжний з ними рух пішоходів та рух осіб із порушенням зору.

Які нові дорожні знаки з'являться з 1 листопада: інфографіка від патрульної  поліції | ЮРЛІГА
Які нові дорожні знаки з'являться з 1 листопада: інфографіка від патрульної  поліції | ЮРЛІГА

В Україні тим часом продовжують розширювати мережу камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. На дорогах країни вже 218 комплексів.

Незабаром на дороги виїдуть автомобілі МВС без розпізнавальних знаків, які приховано контролюватимуть швидкість інших автомобілів на дорозі. Наразі йдуть процеси випробування та сертифікації.