Цукерберг оголосив про плани створити «метавсесвіт»

29.10.2021 17:47   -

Компанія Facebook змінить назву на Meta, щоб втілити у життя своє бачення віртуальної реальності – «метавсесвіт», – повідомив CEO та засновник Facebook Марк Цукерберг.

За його словами, назва Facebook більше не відображає все те, чим займається компанія.

Він додав, що Meta продовжить працювати над соцмережею Facebook, а також сервісами Instagram і WhatsApp. Їхні назви не зміняться.

Паралельно компанія розроблятиме «метавсесвіт». Цукерберг очікує, що до кінця десятиліття в ньому буде близько мільярда людей. «Метавсесвіт», на думку бізнесмена, стане місцем, де люди зможуть спілкуватися, працювати та створювати продукти та контент.

Напередодні Цукерберг анонсував ребрендинг своєї компанії під новою назвою.

Також повідомлялося, що Facebook найме 10 000 осіб для створення віртуального світу. Соцмережа вже розпочала тестування нового додатку віртуальної реальності для віддаленої роботи.

У вересні Facebook вже виділив $50 млн на створення метавсесвіту.

Цей крок слідує за серією негативних історій про Facebook, основаних на документах, опублікованих колишньою співробітницею. Френсіс Хоген звинуватила компанію в тому, що вона “ставить прибуток понад безпеку”.

У 2015 році Google реструктуризував свою компанію, назвавши свою материнську компанію Alphabet, однак ця назва не прижилася.