В КНУ стежитимуть за мовою викладачів

08.12.2021 17:57   -

Київський національний університет імені Тараса Шевченка запроваджує мовний моніторинг освітнього процесу у відповідь на скарги студентів.

Наразі підтвердився лише один випадок, коли викладач проводив заняття недержавною мовою, повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь з посиланням на лист вишу.

Рішення про моніторинг університет ухвалив після перевірки скарг від студентів щодо порушення мовного законодавства окремими викладачами.

У закладі повідомили, що в навчально-науковому інституті міжнародних відносин, який є підрозділом КНУ, викладач дійсно проводив заняття недержавною мовою.

“За результатами перевірки його притягнуто до дисциплінарної відповідальності”, – зазначили в закладі.

Щодо іншого випадку, про який йшлося в скарзі, що стався в навчально-науковому інституті журналістики, російськомовний відеоконтент використовувався, щоб продемонструвати студентам “відмінності вітчизняних комунікаційних технологій від зарубіжних”.

“Адміністрація університету запевнила, що в разі виявлення порушень Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” науково-педагогічні та наукові працівники будуть притягатися до відповідальності у встановленому законом порядку”– йдеться в повідомленні Уповноваженого.