В кінотеатрах розпочався показ українського мультика – переможця глядацьких симпатій

24.06.2021 07:43   -

Українське кіно цього тижня потішить глядачів прекрасною анімацією «Віктор_Робот» довгоочікуваний повнометражний український анімаційний фільм має безліч принад.

Режисер Анатолій Лавренішин давно та надзвичайно плідно працює в анімації. Він володіє унікальною манерою, його малюнок впізнаваний та оригінальний. При цьому «Віктор_Робот» став його повнометражним дебютом.

Далеке майбутнє. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Дівчинка разом з помічником – крихітним роботом Віктором – вирушає на його пошуки. Так починаються захоплюючі пригоди двох друзів.

Намальованих героїв озвучили Марія Аглоткова, Віктор Жданов, Римма Зюбіна, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Юрій Коваленко, Сергій Солопай. У фільмі багато пісень, які виконують Dakh Daughters, Антон Слєпаков («Вагоновожаті»), Мар’яни Головко та Марка Галаневича («ДахаБраха»). Композиція «Пола-ла-ла» гурту Dakh Daughters та Софії Байбакової здобула національну премію «Золота Дзиґа» у номінації «Найкраща пісня» 2021 року.

Прем’єра картини відбулася в межах Національної конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю 2020 року, де фільм став переможцем завдяки голосуванню глядачів. Не оминули картину увагою і професіонали: кінокритиків вручили фільму премію «Кіноколо» як найкращому анімаційному фільму.

У фільмі багато музики, пригод, жартів та чудової анімації. Виробництво фільму тривало понад три роки, а працювало над стрічкою майже 200 професіоналів. Це прекрасна робота, де відчувається авторський стиль. Вона буде цікава і дітям, і їх батькам.