Артилерія і міномети: 22 порушення режиму припинння вогню на Донбасі за минулу добу

24.06.2021 08:07   -

Прес-служба ООС повідомляє про 22 зафіксовані випадки порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ на Донбасі. Для обстрілів українських позицій бойовики використовували заборонені домовленостями міномети калібру 82 та 120 мм, а також артилерію калібру 122 мм.

Поблизу НОВОСЕЛІВКИ ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. Неподалік МАЙОРСЬКА противник застосовував ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Біля ПІВДЕННОГО російські найманці обстрілювали позиції Об’єднаних сил із мінометів 120-го калібру. В районі населеного пункту МАР’ЇНКА окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. У напрямку КРАСНОГОРІВКИ ворог здійснював обстріли зі станкових протитанкових гранатометів. Неподалік СТАРОГНАТІВКИ російсько-окупаційні війська двічі обстрілювали українські війська з артилерійських систем 122-го калібру та 82 мм. мінометів. Біля населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ ворожі війська застосовували міномети 82-го калібру. В районі АВДІЇВКИ російські окупанти 4 рази обстрілювали українських захисників з мінометів 120-го та 82-го калібрів, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. З гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів російські збройні формування двічі обстрілювали військових Об’єднаних сил біля ЛУГАНСЬКОГО. На Приазов’ї, неподалік ВОДЯНОГО, ворог двічі здійснював обстріли наших позицій з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. У бік НОВООЛЕКСАНДРІВКИ російські найманці відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів. Поблизу НОВОТОШКІВСЬКОГО українські позиції окупанти обстрілювали зі стрілецької зброї, а біля ЗОЛОТОГО-4 з ручних протитанкових гранатометів. У районі населеного пункту ШИРОКИНЕ ворог обстрілював позиції українських сил з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів, переобладнаних під постріл міною 82 мм“, – уточнюється в повідомленні.

Поблизу Авдіївки та Пісків окупанти намагались здійснити розвідку за допомогою безпілотних летальних апаратів, які було знешкоджено українськими військовими.

Уже вранці 24 червня терористи здійснили кілька обстрілів – біля населеного пункту Новгородське ворог відкрив вогонь з мінометів 82-го калібру, а неподалік Південного та н.п. Шуми російсько-окупаційні війська двічі обстріляли українських військових з мінометів 120-го калібру.

Бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед військових Об’єднаних сил немає.