В італійському Турині відбулася церемонія відкриття «Євробачення-2022»

09.05.2022 09:30   -

В італійському Турині почалася церемонія відкриття цьогорічного пісенного конкурсу «Євробачення».

Учасники конкурсу проходили урочистим коридором, після чого з ними спілкувалися ведучі. Учасники від України — гурт Kalush Orchestra — з’явилися шостими. В інтерв’ю музиканти розповіли, що обрали для себе такий стиль музики зважаючи на потужні надбання української культури.

Півфінали конкурсу заплановані на 10 та 12 травня 2022 року, фінал — 14 травня. Kalush Orchestra виступатиме у першому півфіналі.

12 лютого співачка Alina Pash перемогла в Нацвідборі на «Євробачення-2022». На тлі цього спалахнув скандал через поїздку співачки до окупованого Криму, а деякі активісти звинуватили її в симпатії до Московії через світлини з Москви.

13 лютого на «Суспільному» оприлюднило відповіді від Державної прикордонної служби з приводу поїздки співачки Alina Pash до анексованого Криму. У відомстві повідомили, що вона в’їхала та виїхала через український КПВВ. Однак у соцмережах висловлювалися підозри, що ця довідка є підробленою. Тому «Суспільне» звернулося до ДПСУ з проханням підтвердити її справжність. У ДПСУ повідомили, що таку довідку не видавали, а саме відомство зберігає інформацію лише протягом п’яти років.

16 лютого «Суспільне» повідомило, що співачку Alina Pash дискваліфікували за порушення правил відбору. Натомість вона заявила, що сама відмовилася від участі в «Євробаченні».

22 лютого гурт Kalush Orchestra повідомив, що погодився представити Україну на пісенному конкурсі «Євробачення-2022» в італійському Турині.