Перша леді США відвідала Україну

09.05.2022 09:51   -

Перша леді США Джилл Байден приїхала до Ужгорода. Про це повідомляє Закарпатська обласна рада.

Дружина Байдена зустрілася в Ужгороді із українською першою леді Оленою Зеленською. Вони відвідали школу в Ужгороді, де розселили внутрішньо переміщених осіб з тих областей, де тривають бойові дії. Наразі Джилл Байден покинула територію України.

Джилл Байден у День матері 8 травня перебувала з візитом в Ужгороді, де зустрілась із Оленою Зеленською.

“Джилл Байден та Олена Зеленська відвідали школу в Ужгороді, де розселили внутрішньопереміщених осіб з областей України, де тривають бойові дії. Візит Першої леді Байден є демонстрацією підтримки України з боку високопоставлених представників США”,- говориться у повідомленні.

Там додають – “із зрозумілих причин візит в Ужгород не анонсувався і тримався в максимальній таємниці і був закритий для ЗМІ. На зустрічі була тільки прес-служба Білого дому”.

Наразі Джилл Байден вже покинула територію України.

“Цього дня матері я хотіла бути з українськими матерями та їхніми дітьми. За останні кілька місяців занадто багато українців змушені були покинути свої домівки, що змушує їх залишити своїх близьких”,- написала вона у twitter.

“Я би хотіла подякувати вам за цей мужній крок. Ми всі розуміємо, що означає приїзд першої леді США під час війни, коли бойові дії точаться щодня, коли щодня лунають повітряні тривоги, навіть сьогодні. Ми всі відчуваємо вашу підтримку”, – відповіла на питання про значення цього візиту Олена Зеленська, яка зустріла першу леді США в Ужгороді.

Байден та Зеленська відвідали ужгородську школу №6.

Її використовують як тимчасовий прихисток для 163 українських переселенців (47 з них – діти).

Ground News - Jill Biden, the First Lady of the United States, Visits  Ukraine on a Trip That Hadn't Been Announced

Нагадаємо, цього тижня перша леді США провела турне Східною Європою, відвідавши Словаччини ту Румунію. В обох країнах вона зустрічалася з українськими біженцями.

Візит Джилл Байден до Східної Європи відбувається у той час, коли президент Джо Байден вимагає від Конгресу виділення додаткових 33 мільярдів доларів на безпеку та економічну допомогу Україні.