В Італії заарештували суперяхту московитського олігарха вартістю 530 млн євро

12.03.2022 08:52   -

Фінансова поліція Італії арештувала мегаяхту Sy A російського олігарха Андрія Мельниченка після запровадження санкцій ЄС проти нього, – повідомляє perild.

Яхта була на зберіганні в порту Трієста.

Sy A – це найбільша приватна вітрильна моторна яхта у світі: 143 метри завдовжки і 25 метрів завширшки. Вартість яхти – близько 500 млн євро.

Russian billionaire's 143m sailing yacht A spotted in Monaco harbour -  Yacht Harbour

Євросоюз 9 березня ввів санкції до Мельниченка в рамках розширених каральних заходів проти московитських олігархів. За даними ЄС, йому належить найбільший виробник добрив EuroChem Group і вугільна компанія СУЕК.

У рішенні Ради ЄС , яким санкціоновано санкції проти Мельниченка, зазначено, що він і 36 інших бізнес-лідерів зустрілися з президентом Росії Володимиром Путіним після того, як вторгнення в Україну почало обговорювати потенційний економічний вплив санкцій ЄС і США. 

У рішенні Ради ЄС сказано:

 «Той факт, що його запросили на цю зустріч, свідчить про те, що він є членом найближчого оточення Володимира Путіна і що він підтримує або впроваджує дії чи політику, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежність України, а також стабільність і безпеку в Україні.
Це також свідчить про те, що він є одним із провідних бізнесменів, задіяних у секторах економіки, що забезпечує значне джерело доходів уряду Росії, який відповідає за анексію Криму та дестабілізації України».