В Індії зробили рекордне мільярдне щеплення. Першу дозу отримали вже близько 75% дорослого населення Індії

21.10.2021 18:43   -

В Індії в четвер ввели мільярдну за рахунком дозу вакцини від коронавірусу COVID-19, – повідомляє агентство wavy.

«Індія пише історію. Ми стали свідками тріумфу індійської науки, підприємництва та колективного духу 1,3 млрд індійців. Вітаю Індію з переходом порогу в 1 млрд вакцинацій. Дякуємо нашим лікарям, медсестрам і всім тим, хто допоміг досягти цієї позначки», – написав прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді в своєму Twitter.

Агентство відзначає, що близько 75% дорослого населення Індії, у яких немає протипоказань до вакцинації, отримали як мінімум одну дозу вакцини. Приблизно 30% населення вакциновані двома дозами.

В останні місяці влада країни посилила кампанію з вакцинації населення, що, за словами експертів, допомогло контролювати зростання кількості нових випадків зараження, проте низькі темпи вакцинації другою дозою – проблема.

«Ми б хотіли побачити, як це число зростає. Повне охоплення [населення] необхідне», – зазначає глава національної цільової групи по боротьбі з COVID-19 доктор Вінод Кумар Пол.

Раніше в Індії планували повністю вакцинувати 100% дорослого населення до кінця цього року, але експерти кажуть, що для досягнень цієї мети потрібно збільшити темпи вакцинації.

За весь період пандемії в Індії було виявлено близько 34 млн випадків зараження коронавірусів і понад 452 000 смертей від захворювання.

Уряд зараз оптимістично очікує, що зростання поставок вакцини в країні буде достатнім для покриття її міжнародних та внутрішніх зобов’язань. Обидва з двох основних постачальників збільшили виробництво: Інститут сироватки Індії зараз виробляє близько 220 мільйонів доз на місяць, а Bharat Biotech — близько 30 мільйонів

Нагадаємо, США назвали шість вакцин, після щеплення якими буде дозволено в’їзд в країну.