Ілон Маск збудує під Лас-Вегасом 51 станцію автомобільної підземки з системи тунелів в 46 кілометрів

21.10.2021 18:55   -

Влада округу Кларк (штат Невада) схвалила плани бурильної компанії Ілона Маска Boring Company зі створення системи тунелів Vegas Loop. Зазначається, що це поки що тільки узгодження маршруту і дозвіл на використання землі, і компанія Ілона Маска тепер повинна отримати технічні дозволи на будівництво кожної окремої станції і домовитися з владою Лас-Вегаса, – повідомляє TJournal.

Чиновники міста розповіли, що дозвільні документи можуть підписати вже в листопаді.

При цьому Boring Company буде віддавати владі округу частину доходу за користування землею. Якщо квартальний валовий дохід буде меншим або дорівнюватиме $17,5 млн, – 0,5% з цієї суми, за дохід вище – ще 5%.

У Boring Company розповіли, що будуватимуть Vegas Loop поетапно – як тільки роботи на станції завершать, систему тунелів відкриють.

Компанія планує побудувати 5-10 станцій протягом перших шести місяців після проекту, а потім будувати від 15 до 20 станцій щороку. Все будівництво хочуть завершити за три роки.

Поїздка майже на 6 км між конференц-центром Лас-Вегаса і стадіоном Allegiant займе шість хвилин і буде коштувати $6 за автомобіль.

«Це не транспорт для багатих, він буде доступним і зручним для всіх», – уточнили в компанії. Більшість поїздок, швидше за все, будуть коштувати дорожче, ніж громадський транспорт.

Першу станцію Boring Company пообіцяла відкрити «через кілька місяців» – на бульварі Лас-Вегас-Стріп. За словами представника компанії, кожну годину по Vegas Loop будуть проїжджати 57 000  автомобілів Tesla. Електромобілі не забиратимуть людей на проміжних станціях, пасажирів доставлятимуть від пункту відправлення до пункту призначення.

Нагадаємо, стало відомо про наступний інфраструктурний проект The Boring Company – вона прокладе тунель в місті Форт-Лодердейл, штат Флорида.