В ДНУ імені О.Гончара виявили 16 випадків коронавірусу

22.10.2020 15:21   -

В одному з найбільших і найвідоміших вишів Дніпра – Дніпровському національному університеті імені О.Гончара, – зафіксовано спалах коронавірусу. Видання “Новости Днепра”, із посиланням на пресслужбу університету, повідомляє про 16 встановлених випадків.

2 з 16 хворих осіб – студенти коледжів при ДНУ.

І це при тому, що з 5 жовтня усі заняття в університеті переведено в дистанційний режим. Інакше кажучи, запровадження дистанційного навчання виявилось досить доречним – за умов звичайного навчання в аудиторіях, кількість хворих на сьогодні була б значно більшою.

Працівники інших вишів Дніпра повідомляють про зафіксовані випадки коронавірусу в їх закладах – втім, адміністрації університетів намагаються приховувати таку інформацію в інтересах збереження іміджу закладів.

Раніше ми писали про те, що однією з проблем сьогодні є студентські гуртожитки – студентів з них не мають права виселити, а перебування молодих людей у гуртожитках сприяє поширенню коронавірусу. Умови проживання студентів часто такі, що вони мешкають іноді по 4-5 людей у кімнатах, користуються спільними приміщеннями (душ, кухня, туалет), що унеможливлює соціальне дистанціювання і ускладнєю карантинні заходи.

Студенти приїхали з різних регіонів України, у тому числі з «помаранчевих» та «червоних» зон. Вони соціально активна група населення, вони відвідують громадські місця, пересуваються між містами, де також є випадки коронавірусу, та не дотримуються протиепідемічних правил», — зазначали раніше в департаменті охорони здоров’я населення Дніпровської міськради.