В Дніпрі можна розвивати традицію карнавалів, – експерт

19.09.2017 13:30   -
Автор:

День міста у Дніпрі – це, майже, день села, натомість є можливість розвивати власну традицію карнавалів. Про це заявила менеджер з культури Алла Рибіцька в ефірі передачі «Наживо» на 51-му телеканалі, повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
“День міста? Вважайте, це день села. Всі мають збиратися, сидіти за столами. Десь потрібно вигуляти байкерів, собак. Тобто, має бути різноманіття. Все має закінчуватися піснями, танцями. В той же час не варто плутати з Днем Незалежності – він має інший меседж”, – зазначила експерт.
За думкою Али Рибіцької, потрібно розвивати власну традицію карнавалів.
“У нас є своя традиція карнавалів – це зимовий цикл свят: Коляда, Старий Новий рік, Маланка, Щедрий вечір. Якщо хто не знає – може поцікавитися народною комедією, народною драмою, звідки вона бере своє коріння. Карнавал – ці і є, власне, вертеп”, – говорить вона.
Читайте также: Дніпро – некомфортне місто, але в нього є перспективи, – Алла Рибіцька
Вона зауважила, що така ініціатива має бути знизу, без традиційних рознарядок та втручання чиновників: “Якщо місто хоче, щоб у нас з нуля з’явилася ця традиція, вони можуть починати, подавати приклад. Прийти і сказати театрам, творчим колективам, танцювальним і спортивним студіям. Ви маєте запропонувати, що є ідея карнавала – підготуйте щось”.