Уряд обіцяє підтримати підприємців в умовах карантину

23.11.2020 16:53   -

23 листопада під час селекторної наради президента і голови Кабміну було заявлено про державні програми з підтримки економічного сектору та надання державної допомоги підприємцям.

У Кабміні вважають, що основною задачею наразі є недопущення жорсткого карантину в масштабах всієї країни, що вкрай негативно відобразиться на економіці. В той же час, запровадження карантину вихідного дня дає шанси на зменшення темпів пощирення вірусу. Для того, щоб уже запроваджені карантинні обмеження мінімально вдарили по бізнесу, уряд планує впровадити певні програми підтримки.

… важливо відновити всі економічні програми та розпочати нові, щоб допомогти якомога більшій кількості людей. Адже епідемічна ситуація по всьому світу впливає на економіку“, – зауважив Володимир Зеленський під час наради.

Денис Шмигаль заявив про те, що минулого тижня уряд уже розробив план дій з підтримки бізнесу.

А вже цього тижня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має допрацювати показники з підтримки окремих галузей, які постраждали через запровадження карантинних обмежень. Держава підтримає підприємців“, – зазначив очільник уряду.

Про конкретні кроки і програми підтримки нічого не сказали, то ж як вона буде реалізована – питання, особливо в умовах величезного дефіциту державного бюджету. Адже раніше вже повідомляли, що наразі стан державного бюджету близький до катастрофічного — станом на 9 листопада сума недофінансованих видатків з бюджету складає 323 млрд. гривень. Про це повідомляв  колишній в.о. міністра розвитку економіки, торгівлі і сільcького господарства Павло Кухта.