Уряд думає, як дати тисячу за вакцинацію неповнолітнім

11.01.2022 11:47   -

Кабінет міністрів розробляє механізм виплати тисячі гривень за вакцинацію для неповнолітніх. Ідеться про українців, які у віці від 12 до 18 років отримали щеплення проти коронавірусу, – повідомила пресслужба президента.

Тепер уряд має налагодити механізм виплати грошей для підлітків, які пройшли повний курс вакцинації.

Наразі допомогу виплачують 8 банків-партнерів і ще 15 фінансових установ мають долучитися до програми.

За три тижні дії програми громадяни отримали майже 6,4 мільярда гривень, з яких мільярд уже витратили. З 11 січня Альфа-Банк і monobank почнуть видавати пластикові картки «єПідтримка».

Програма триватиме рік — до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія», а на другому етапі (ІІ—ІІІ квартал 2022 року) гроші виплачуватимуть на руки (але над цим механізмом ще працюють).

Дітей віком від 12 років рекомендовано вакцинувати препаратом Comirnaty від Pfizer/BioNTech, незалежно від приналежності до групи ризику. Діти, яким не загрожує за станом здоровʼя важка форма коронавірусу, можуть отримати щеплення тільки за умови наявності вакцини. Також є умова, за якої у дітей мають бути всі обовʼязкові щеплення від 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюку, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Зробити їх можна безкоштовно.