Понад 13 тисяч ялинок продали лісгоспи Січеславщини у новорічний сезон

11.01.2022 10:45   -

На Дніпропетровщині цього новорічного сезону продали понад 13 тисяч ялинок. Як розповів Суспільному заступник начальника обласного лісового та мисливського господарства Валерій Величко, це на тисячу більше, аніж торік.

“Поки що якісь висновки рано робити, чи збільшується попит, чи на такому ж рівні. Подивимося наступного року. Люди вже трохи відійшли від пандемії, почали більше святкувати”, – каже Валерій Величко.

За його словами, реалізували усі заготовлені дерева. Середня ціна новрічного дерева склала 170 грн. Випадків незаконної вирубки ялинок у лісгоспах області не зафіксували.

У Дніпрі визначено спеціальні майданчики масового збору ялинок. Повний перелік адрес розміщений на сайті міськради. Ялинки подрібнюватимуть, перетворюючи на тріску і тирсу.

Матеріал з перероблених ялинок комунальники застосовують для збереження вологи у прикореневих лунках висаджених дерев, у вигляді брикетів спалюють у твердопаливних котлах на комунальних підприємствах, а також для опалення бази КП “Зооконтроль”.

Цього року лісгоспи області готували на реалізацію майже 29 тисяч сосен. У 2020 році реалізували приблизно 12 тисяч ялинок, у 2019 році – понад 19 тисяч ялинок.

https://www.youtube.com/live/Nacjb4tVi2U?si=0i80jAP0vtkFCgT1
https://www.youtube.com/live/7TbEmJnUcCQ?si=15itKRUJpvBYAtLE

У Дніпрі функціонуватимуть понад 50 спеціально відведених місць для збору ялинок.